Officieel bericht: bestuurswisselingen

Met het vertrek van voorzitter Gerrit Peekstok, is een begin gemaakt met de bestuurswisseling binnen Jong Havenvereniging. Na jaren van samen verder bouwen aan de club, worden het komende jaar de meeste taken overgedragen aan andere leden. Om dit geleidelijk te laten verlopen, dus een voor een, is een bewuste keuze. Zo wordt er gezorgd dat er wordt voortgezet wat de afgelopen zes jaar is opgebouwd.

Op 26 mei 2014, tijdens de Algemene Ledenvergadering van Havenvereniging Rotterdam, heeft Gerrit Peekstok het voorzittersstokje overgedragen aan Cherry Almeida. Gerrit richtte in 2008, samen met drie anderen, Jong Havenvereniging op. In de afgelopen zes jaar heeft de havenclub zich enorm ontwikkeld. Zo staat er sinds een aantal jaar een compleet en gevarieerd programma op de rol. Maar ook zijn bepaalde activiteiten uitgegroeid tot ware tradities, waaronder Jong Haventalent, Mainport Meewerkdagen en RTM Port Party. Opvolgster Cherry is trots dat zij de volgende voorzitter is: ,,Het is mijn intentie om wat Gerrit heeft bedacht, alleen maar grootser en sterker neer te gaan zetten.’’

Met deze voorzitterswisseling is de functie van secretaris vrijgekomen en deze wordt nu vervuld door het nieuwe bestuurslid Elias Becker. Ook Maarten Molhoek is nieuw in het bestuur. Hij bekleedt de nieuw gevormde functie Externe betrekkingen & Sponsoring.
De sponsoring werd voorheen geregeld door Flip Harmsma. Hij was in september al terug getreden. Ook Rogier Jansen, verantwoordelijk voor de evenementen, is eerder dit jaar gestopt met zijn werkzaamheden.

Inmiddels ziet het bestuur er als volgt uit:
Cherry Almeida - voorzitter
Elias Becker - secretaris
Daan Vroom - penningmeester
Jurre Goedendorp - evenementen
Martine Hoenderop - evenementen
Ellen Hamelink - communicatie / vicevoorzitter
Sjoerd de Jager - MMWD / hbo in de haven
Maarten Molhoek - externe betrekkingen & sponsoring

Met de twee nieuwe bestuursleden gaat het bestuur van Jong Havenvereniging als hecht team verder. Hoewel de nieuwe bestuursleden vol met goede, nieuwe ideeën zitten, waar gretig gebruik van gemaakt gaat worden, blijven de basisbeginselen van de vereniging overeind. De activiteiten hangen samen met de gedachte: boeien, binden en behouden. Zo is het programma een mix van onder andere netwerkborrels, masterclasses, interessante excursies en grote feesten.

« Naar overzicht