Lustrumfeest geslaagd!

Met 90 procent kans op regen, drie dagen voor het feest van het jaar, ben je niet blij. Maar wat een genot dat het zaterdag 18 mei toch droog was! Het zonnetje liet zich niet echt zien, maar dat weerhield de gasten van het Lustrumfeest van Jong Havenvereniging niet van een mooi tochtje door de Rotterdamse haven te maken.

Aan het eind van de middag, rond 16.00 uur, stapten de eerste leden aan boord van tweemast topzeilschoener Wylde Swan. Zij lag aangemeerd om het hoekje bij de Veerhaven. Hoewel voor de dames de stijle loopplank een nautische uitdaging was, kwam iedereen met de hulp van de crew van de Wylde Swan aan boord. En toen kon het feest beginnen!

Een uur later, net voordat de trossen los gingen, heette kapitein-eigenaar Jurgens iedereen van harte welkom en vertelde over de geschiedenis van de Wylde Swan. Hierna was het aan de kapitein die ons vandaag rond zou varen, de taak om de veiligheidsprocedure uit te leggen. Die bleek kinderlijk eenvoudig: gewoon aan boord blijven, dat was het beste! Tot slot blikte voorzitter Gerrit terug op vijf jaar Jong Havenvereniging en wenste iedereen een mooi feest.

Met een vonkelwijntje in de hand kwamen we los van de Veerkade, waarna het eerste spektakel zich aandiende; het vertrek en het 'straatje keren' van de MS Rotterdam. De RPA 13 gaf deze middag geen spuitshow weg voor de cruisegangers, maar speciaal voor Jong Havenvereniging! Ook de roeiers van de KRVE trakteerden ons op een mooie uitdaging; een stukje mee met een tender, voor wie durfde. Terwijl er nog een paar zeilen werden gehesen, maakten we een mooie tocht door 'onze' haven.

Om 19.00 uur ging de Erasmusbrug voor ons open en werd koers gezet naar de Leuvehaven. Het Havenmuseum had voor ons een mooi plekje gereserveerd en op de kade stond de Zuid-Afrikaanse braai al klaar. Dat was lekker na zo'n tocht! Maar er is een tijd van kletsen en een tijd van dansen. Dus gingen de oranje zonnebrillen op en mochten de voetjes van de vloer. De Leuvehaven leek rustig, maar binnen in de Wylde Swan was een ware party aan de gang!


Kijk voor alle foto's op onze nieuwe Facebook pagina.

« Naar overzicht