JHV Meekijkert

12 februari 2019

Het is weer tijd voor een bedrijfsbezoek in de haven. Benieuwd hoe scheepsbevrachtingen vanuit de Rotterdamse haven worden gecoördineerd? Dan wil jij deze Meekijkert zeker niet missen!

Het Nieuw Israëlietisch Weekblad publiceert op 23 december 1960 een sobere advertentie van een onderneming met de naam Granaria. Met decennia aan voorgeschiedenis in de graanhandel, plaatst dit bedrijf zich in de markt met de kreet "Tarwe voor de Choepa".

In 1981 werd Granaria overgenomen door een grote handelsonderneming en behield naam tot 1993. Daarna zou ze worden omgedoopt tot Glencore, betrokken in productie, opslag en vervoer van granen.

Glencore Chartering is onderdeel van de keten en daar zal deze JHV Meekijkert over gaan. Handelen in granen is wellicht iets waar je mee bekend bent, maar handelen in zeeschepen als een commodity.....wat zit daarachter? Op dinsdag 12 februari kom je erachter en gaat de keuken open in een van de grootste scheepvaartkantoren waarvan je niet wist dat het in hartje Rotterdam ligt!

Programma
18:00 - 18:30 uur Ontvangst bij Glencore Agriculture (Blaak 31, 3011 GA Rotterdam)
18:30 - 19:30 uur Presentatie over de handel van zeeschepen door Glencore Chartering
19:30 - 21:00 uur Afsluiting met borrel

Aanmelden
Helaas is dit event inmiddels volgeboekt. Wil je er toch heel graag bij zijn? Stuur dan een mail naar jong@havenverenigingrotterdam.nl. We zetten je dan op de reservelijst en laten het je direct weten zodra er een plek vrijkomt!

Invloed hebben op deze JHV Meekijkert? Dat kan! Volg Jong Havenvereniging op Instagram en vul je vragen in bij de story die vanaf deze week online staat, ook als je niet bij het event aanwezig kunt zijn. Op de avond zelf maar ook daarna staat niemand minder dan Jeff Wakker, Chartering Manager, klaar om deze te beantwoorden!