Verkiezing Jong Haventalent 2018

7 juni 2018

Het Jong Haventalent is dé stem van de haven, vormt een belangrijke schakel tussen jongeren en andere professionals in en rondom de haven en is actief in het delen van zijn of haar ervaringen om jongeren bij het havennetwerk te betrekken.

In deze rol is het Jong Haventalent voor één jaar de spreekbuis voor young professionals in de haven en krijg hij of zij de kans om ideeën en ambities onder begeleiding van een ervaren havenkenner tot uitvoering te brengen. Het Jong Haventalent is regelmatig aanwezig bij diverse events van Jong Havenvereniging en partners en zet zich volledig in om jong talent te enthousiasmeren voor de haven.

Alle kandidaten zijn door een vakkundige jury bestaande uit onder andere (voormalige) Jong Haventalenten en Havenmannen van het Jaar gescreend. Tijdens Rotterdam Port Intro werden de beste kandidaten aan de hand van de jurybeoordeling door havenwethouder Adriaan Visser onthuld. Uiteindelijk bleven 2 finalisten over die meedingen naar de felbegeerde titel Jong Haventalent 2018. Maak kennis met Wouter de Jonge en Ana Duškov!

Wouter de Jonge
Mijn naam is Wouter de Jonge, 27 jaar en werkzaam bij Machinefabriek Bolier, de officiële vertegenwoordiger van MaK motoren in de Benelux. Vanuit mijn rol houd ik mij bezig met de vertaling en implementatie van de servicewensen van onze klanten door middel van vernieuwende samenwerkingen.

Nederland staat sinds het klimaatakkoord van Parijs voor de uitdaging om in 32 jaar de economie en samenleving nagenoeg als CO2 neutraal te maken. Willen we in 2050 een wereld en haven met 95% minder CO2 uitstoot dan kan dat door het bestaande energiesysteem tot 2030 te optimaliseren, maar na 2030 zijn er ingrijpende en slimme wijzigingen noodzakelijk!

Als havenambassadeur wil ik meer aandacht vragen voor de (kleinere) genomen stappen waar direct vooruitgang geboekt is, waarbij ik het belangrijk vind om onderscheid te belichten tussen de 2030 en de 2050 oplossingen!

Ana Duškov
Hi, ik ben Ana (24 jaar), een enthousiaste teamplayer die houdt van een uitdaging. Ik geniet van het gezelschap van vrienden, sushi en een glas witte wijn.  Nog geen 3 jaar geleden kwam ik voor het eerst in de haven, bij een bezoek aan Hutchison Ports ECT Rotterdam. Een enorme internationale wereld, die ik nog niet kende. Ik was direct verkocht en wist: dit wordt mijn werkterrein!

Nu, met een master achter de rug, ben ik de havenweg ingeslagen en denk ik er nog steeds hetzelfde over. De tijd is voorbij van praten over digitalisering en innovatie, het is tijd om het te doen! Dit realiseren bedrijven zich ook, daarom zijn ze op zoek naar medewerkers die meedenken, initiatief tonen en vooruitkijken. De vraag naar jonge (hoogopgeleide) medewerkers stijgt; technici en IT’ers kunnen zo aan de slag.

Wanneer ik het Jong Haventalent word, zal ik de uitdaging aangaan om dit nieuwe talent kennis te laten maken met deze fascinerende havenwereld. Vind jij het ook tijd om stappen te zetten richting digitalisering en innovatie? Stem dan op mij!

Kiezen wie de titel Jong Haventalent het állermeest verdient doen wij natuurlijk niet alleen. Door de poll in te vullen help jij deze finalisten mee naar de overwinning. Stem ook op jouw favoriet!

Wie de titel straks wint hangt af van het jury-oordeel én de publieksstemmen. De winnaar wordt tijdens het Rotterdams Havenevenement op 7 juni bekend gemaakt.

Het Rotterdams Havenvenement is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en STC Group en wordt mede mogelijk gemaakt door Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise - Hogeschool Rotterdam. Naast het Jong Haventalent maken wij dan ook de winnaars bekend van de:

• Titel Havenwerker van het Jaar
  • SmartPort Scriptieprijs
  • Beste Havenidee
  • MCR-prijs

19.00 uur Ontvangst bij STC Group, Lloydstraat 300 Rotterdam
19.30 uur Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking
21.30 uur Afsluitende netwerkborrel

Aanmelden
Benieuwd welke talenten deze avond naar huis gaan met de titels en prijzen? Entree is gratis, maar let op: voor dit event moet je zijn aangemeld! Daarvoor kun je je hier inschrijven.